Konsten att välja bort det som stjäl din energi

Ja, det kan väl vara mer lätt sagt en gjort; konsten att välja bort det som stjäl din energi. Eller kanske snarare välja det som ger dig energi och som du mår bra av. För kanske kan du känna igen dig i att ha upplevt både männsikor och aktiviteter som snarare stjäl energi och kraft än att ge. Och visst det hör ju självklart till livet att ha dessa toppar och dalar och att man kanske inte går ihop med alla människor perfekt, gillar alla aktiviteter osv. 

  
Men i avseenden där du faktiskt har chans att påverka så kan du faktiskt göra det. Att välja att fylla på livet med människor som du tycker om, som ger dig bra energi, som ger dig styrka och självförtroende och som du kan vara dig själv med. Att välja att fylla på med aktiviteter som du mår bra av, som ger energi och kraft och återhämtning. 

När det gäller männsikor som stjäl energi så kan det också vara skönt att tänka att ”jag har ingen aning om vad den här människan kan ha varit med om i sitt liv, och har heller inte en aning om vad personen brottas med inombords”. 

Och glöm inte; ut och sprid din härliga energi! Unna någon ett extra leende, extra vänlighet, extra omtänksamhet, ödmjukhet… 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s