Hitta suget!

Min sjukgymnastik (eller kanske snarare friskgymnastik!) fortsätter, jag besöker sjukgymnasten två gånger i veckan och har fått lite övningar att jobba med. 

Min första övning som var nog så jobbig de allra första gångerna var att helt enkelt hitta det djupa bukstödet. Vet jag egentligen vad det är? Eller kopplar jag in de yttre magmusklerna?

Det djupa magstödet är det som gör att magen sugs in, att den ser ”smalare” ur. Jag fick en väldigt bra och enkel övning för detta som jag gör varje dag faktiskt, just för att hitta de här musklerna och aktivera dom. För när man aktiverar dom så känner man dom ju bättre när man sedan fortsätter med övriga livet och alla rörelser. Lite träningsvärk eller aktivitet gör att man påminns om att använda ryggen på rätt sätt (exempelvis undvika att böja ryggen vid lyft, eller när man böjer sig framåt).

Så här går det till:

 

Ställ dig på alla fyra och försök att hitta din naturliga svank. Slappna sedan av i magen och låten pösa ut helt (behåll din naturliga svank!).
 
 
Börja sedan lyfta magen mjukt uppåt, hitta ett ”sug” i nedre delen av magen. Behåll din naturliga svank!
 
Pröva detta några gånger fram och tillbaka och vila lite emellan.

Om du känner att du hittar det här musklerna kan du pröva följande:

  

Behåll suget i magen och lyft knäna lite från golvet. GLÖM INTE SVANKEN! Behåll den naturlig. Stanna i positionen ex 15 sek och sen vila och upprepa 2-3 gånger eller flera.
 
Nu fortsätter jag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s