Vem behöver köttfärstacos?

Jag erkänner. Trots att jag varit vegetarian under 8 års tid har jag inte ätit många bönor eller linser i mitt liv (läs: levde på sojakorvar och quornfärs). Men nu är det nya tider. Inspirerad av att äta mer vegetariskt och dessutom hålla ner matkostnaderna så är just linser och bönor ett fantastiskt alternativ och tillbehör!

Min favorit just nu är böntacos! Så gott och med samma kryddor som kött-tacos så saknar åtminstone inte jag någon köttfärs. Pröva!

 

  • Bönor av valfri sort
  • Vitlök
  • Olja
  • Kryddor. Smaka av och krydda efter behag: spiskummin (tacossmaken), paprikapulver, chilipulver, örtsalt. Vill du ha ännu mer spicy så i med mer chili!

Värm färdiga bönor på tetra/burk (eller om du kokar själv) i lite olja tills de blir varma och lite mjuka. Sen är det bara att mosa och mixa ihop färsen. Krydda på ordentligt och servera med de du önskar i en tacos. Personligen ääälskar jag koriander, mango och avokado!

Hoppas att du gillar det!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s