Sparamånad: Storkok

Ett klassiskt gammalt spartips är ju det här med storkok. Det är ju dessutom ett tips som spar mer tid (om man är ute efte det). Att ha en eller två grytor med olika maträtter att välja på är riktigt härligt, dels när hungern slår till med storm och dels för att det är rätt billigt med grytor, man kan blanda i vad man har hemma så att man tar reda på allt.

Vi gjorde förra veckan en kycklinggryta med linser och potatis som man antingen kan äta som den är eller med ris. Dessutom gjorde jag en grön ärtsoppa. Vi hade flera förpackningar med gröna ärtor i frysen och jag slängde i dom i en stor kastrull tillsammans med grönsaksbuljong, mycket vitlök och chili, lite örtkryddor, örtsalt och en skvätt grädde. Det blev kanongott! Och dessutom så blir ju grytor bara godare ju längre de får stå.

Vi har ätit av grytorna i en vecka! 

Brödet som jag bakat (av mjöl och frön som fanns i skafferiet) var en vecka gammalt idag, men inget fel på, förutom att det inte var så frestande att äta, rätt hårt och segt. Men det hjälptes av en rejäl klick smör, vitlök och någon minut under grillen i ugnen! Kände mig verkligen sparsam (och rik) när jag tog tillvara istället för att slänga.

  

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s