Lakrits-hallongrotta någon?

  
Exprimentlustan fortsätter i köket! Och matberedaren är min bästa vän där. Som en vän sa ”jaha en sån! Riktig husmorsapparat!” Använder egentligen bara S-bladet för att hacka och mixa ihop rawfood-läckerheter.

Ikväll väntas besök och jag vet att åtminstone ena hälften av sällskapet älskar lakrits. Så jag fick lite ny inspiration att använda mig att lakritspulver av lakritsrot. Finns i de flesta livsmedelsbutiker! Att tänka på när det gäller lakrits är att pulvret är ett koncentrat och inte skall användas överdrivet, framför allt inte av personer med högt blodtryck. Dock har lakritsroten en hel del positiva egenskaper också, den innehåller antioxidanter, B-vitaminer och sägs vara bra mot hosta bland annat. Den har dessutom hög sötningseffekt vilket gör att man kan dra ner på övrig sötning.

Hallon är ju en klassisk kompis till lakrits. Så här kommer mitt experiment av hallongrottor med lakrits!


Lakrits- & Hallongrottor 

ca 10 st

  • 2 dl carsewnötter
  • 1 msk kallpressad kokosolja
  • 1 msk fast honung
  • 1 knivsudd vaniljpulver
  • 1 tsk lakritspulver

Börja med att mixa carshewnötterna i matberedaren och tillsätt därefter kokosolja och honung. Mixa, mixa! Häll upp kakdegen i en annan bunke och blanda ner vanilj och lakrits. Rulla små bollar och platta till, tryck ner ett fryst hallon i mitten och frys in och ta fram en liten stund innan servering. 


Nu hoppas jag bara att våra gäster gillar mitt experiment!

Önskar er en fortsatt härlig kväll!

/Sofia

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s