Stress-junky?

Igår fick jag en märklig upplevelse. 

Starten på en termin och dessutom som denna, med många nya projekt, är oftast stressig. Det är mycket att komma ihåg, att fixa, att förbereda, mycket inspiration ska infinna sig, ja helt enkelt mycket att stå i. Jag har och är nog ibland en lättstressad människa. Jag vill ofta att det ska bli bra för alla och ta ofta på mig mycket och även andras känslor och tankar. Jag har blivit bättre på att värja mig från detta, men måste jobba på det, ibland med mer ansträngning ibland med mindre.

Efter en härlig och lugn helg hemma med min kära sambo (som inte är hemma så ofta) så skulle jag dra igång dansklasserna för terminen på Stenhamra Gym på Färingsö. Det va många nya elever och som alltid är jag lite nervös inför nya grupper, vill att de ska gilla mig och det jag gör, och jag vill att de ska bli inspirerade. Dansklasserna gick toppen och jag åkte hemåt för att gå på styrelsemöte i bostadsrättsföreningen.

Mitt i detta möte lägga jag helt plötsligt märke till hur lugn jag är. Jag analyserar inte dagens klasser. Jag har inte tankarna någon annanstans eller på några nya idéer eller annat jobb. Min kropp känns lugn. Mitt sinne känns lugnt. Jag behöver inte göra annat än att just sitta och vara med på det här mötet.

Men på något vis så är det en röst i huvudet som säger: ”Hm, men någonting finns det väl att vara stressad över! Det blir ju tråkigt så här när det inte är tusen bollar i luften!”

Haha, skrattade jag tyst för mig själv. Vad är det som händer? Är jag på något sätt beroende av stress och att det ska hända saker hela tiden? Och när man tänker efter så är ju just stresspåslag en ”kick”, adrenalinet pumpar och hjärtat slår fortare. Det händer något!

Men vilken fantastisk upplevele det var att känna det där lugnet, det ska jag se till att bli mitt nya ”beroende”.

Vad säger ni? Känner ni igen er i detta?? Att det är svårt att varva ner och hjärnan är mest bekväm med det stressade tillståndet?

  

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s