Julgodis – Bounty

Ibland får jag bara fart och sätter igång i köket, oftast med olika saker samtidigt. Det kan vara alltifrån knäckebröd och muffins till rawfood-desserter och vaniljbullar. Idag fick jag feeling på att göra något slags julgodis, och blev sugen på bounty!

Så jag svängde lätt som en plätt ihop detta på mindre än 5 min, kanske 2…

Bounty!

  • Rå kokosolja
  • Kokosflingor
  • Bourbon vaniljpulver
  • En liten skvätt honung
  • Mörk choklad (jag gillar verkligen mörk choklad, så jag hade 86 % )

Som vanligt när jag bakar eller lagar mat så blir det mest på improvisation, smakar av vad som är gott och jobbar fram tills det blir en bra konsistens. Så här finns tyvärr inga mått…

Men jag skrattade lite åt resultatet då jag insåg att om jag hade ställt in kokosbollarna att stelna i kylen innan jag skulle ha på den smälta chokladen så att resultatet kanske blivit lite bättre rent utseendemässigt, men vad gör det; de fullkomligt smälter i munnen!
  

Inser nu att de ser ut lite som en misslyckad sushi! Haha!

Kom ihåg att trots att de innehåller bara ”rena” ingredienser så är kokos och kokosolja väldigt energitäta livsmedel, alltså att de innehåller mycket energi, kalorier. Men å andra sidan gör den feta och och fylliga smaken att man är rätt nöjd efter 1 kanske 2 stycken. Lyssna på din kropp och unna dig när du unnar dig!

Må så gott alla!

//Sofia

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s