Rehabträningen

Varför tränar du?

Svaret på den frågan kan se väldigt olika ut för olika personer men också olika ut för samma individ fast vid olika skeden i livet.

Jag kan verkligen inte sticka under stolen med att jag största delen av mitt liv har tränat för utseendets skull. Under åren framför spegeln på de olika artistutbildningarna så blir det till slut att man inte kan lita på det man ser i spegeln, man blir helt enkelt för van. Och att man ena dagen kan tänka ” Ooh hello snygging” och nästa ”jag skäms för mig själv” gör en väldigt osäker. Lite skrattretande är också att när, jag åren efter utbildningen, kom tillbaka och dansade i danssalarna så upptäckte jag hur galet ojämna speglarna va, den ena skevare än den andra. Tänk att man var så uppe i sig själv och utseendeångesten att jag inte ens reflekterade över det?!

Nå ja… Den tiden är turligt nog förbi, och med tiden och allt eftersom jag blivit äldre har allt fler insikter givits mig och jag kan mer och mer se logiskt och objektivt på hur allt var då…

Bästa stället för rehabträning och avkoppling under hektiska och intensiva dagar på jobbet; Sätrabrunns kurort som mina föräldrar bor granne med.

Idag ser det verkligen helt annorlunda ut med min egen träning. I och med att jag för ett år sedan började jobba som danslärare med många undervisningstimmar i veckan fick fokuset verkligen läggas om. Jag måste träna för att min kropp ska hålla ihop!

Tidigare när jag tränat har jag, i princip omedvetet, tränat det jag varit bra på eller det som varit mina starka sidor. Jag har tränat mycket armar, för att jag faktiskt tyckte om mina armar och gillade att se musklerna spännas. Och sedan övriga kroppen tränade jag lite mer sporadiskt.

Idag ligger mitt fokus på att träna framför allt rygg och musklerna runt knäna, och magen (som stabiliserar ryggen). Men det gör också att jag ändå tränar hela kroppen, men mitt fokus ligger på dessa punkter. Mina svaga punkter och de punkter jag vet slits mest i mitt arbete.

Hur tränar du? Har du hittat dina svaga punkter? Och framför allt; ägnar du dom extra kärlek och omtanke när du tränar?
Ha en fortsatt härlig kväll!!

//Sofia

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s