Yinyoga och dagens tips!

Som jag tidigare berättat som kommer jag gå en lärarutbildning i yinyoga i januari på Yoga Kungsholmen men AnneSophie Sjöblom, vilket jag ser fram emot så enormt mycket! Äntligen fanns det tid och lite pengar över!

Yinyoga är en mycket återhållsam yogaform som fokuserar på att stretcha bindväv och att finna ett lugn. Med detta sagt så är yinyoga inte någon ”lätt” yogaform. Att vara i nuet och att stå ut när musklerna säger sitt i de långa positionerna kan vara minst lika krävande som de mer rörliga yogaformerna.

Detta märkte jag själv efter att ha satt igång med Yinyogan igen mer regelbundet, det är riktigt påfrestande ibland och man tränar enormt mycket på sin mentala styrka. Yinyogan passar alla, som med all yoga så utgår man ifrån sig själv och gör inte mer än vad man klarar av just för tillfället, hur känns kroppen idag? Vad behöver jag idag?

Själv upptäckte jag under en yogastund att det inte är mina ben som är stela och osmidiga, det är min rygg och nacke som säger ifrån först i olika positioner, vilket jag nu kommer att fokusera på en tid framöver. 

Dagens tips kommer här, det finns nämligen än mycket bra app, den enda i sitt slag på svenska, och det är yinyogaläraren och utbildaren Magdalena Mecweld som efter sin bok ”Vila dig i form med yinyoga” har skapat en app med samma namn. Appen kostar lite mer än vanligt, 69 kronor men är i min mening värd vartenda öre, det är som sagt boken fast i form av en app och där finns många olika pass för olika ändamål och alla ledda av Magdalenas mjuka, härliga röst. 

  

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s