Att ta sig tid

 

En lite suddig bild från kvällens tillvaratagande av tid.
 
Tänk att ibland känns det som tiden bokstavligt talat bara rinner iväg mellan fingrarna, och man försöker förbrilt fånga den och gärna få lite över. Det här med tid är oftast anledningen till att man inte tar tag i saker eller unnar sig att ta hand om sig själv. Och visst, vi är oftast på språng och har mycket av vår tid redan planerad med allt som ska göras för att få vardagen att gå ihop, men kanske måste man också anstränga sig för att få tid till det man vill.

Jag kan bara se till mig själv… Jag vet att jag mår  bra av att sitta på yogamattan en stund och göra några övningar efter dagens arbete, men hur ofta tror ni att jag gör det? Visst, jag kan ju också skylla på att kroppen oftast är helt slut och det som den högst kan tänka sig göra det är att ligga på spikmattan och sedan somna som en stock. Men om det bara är på sin höjd några minuter, det är inte mycket begärt…

Det är också mycket tid som går åt till annat som kanske faktiskt kan få stå tillbaka för saker som får dig att må bra och saker som du gillar att göra. Jag tänker då framför allt på slösurfandet och tv-tittandet. Inte för att det är nödvändigtvis dåligt i sig, det är kanske just det som du mår bra av att göra ibland, göra något som inte kräver ansträngning. Men det är också sådana saker som kan stjäla tid från annat du vill och mår bra av att göra.

Vad vill ni lägga mer tid på och var kan man hitta den tiden?

En fortsatt trevlig kväll önskas från yogamattan (äntligen!).

//Sofia

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s