Äntligen blir det en yogautbildning!

Jag började med yoga regelbundet runt år 2010 (inte så värst längesen kanske, men den har betytt väldigt mycket för mig så det känns som längre tid!). Jag gillade först inte yoga, tyckte bara att man blev konstigt varm och kände mig lite yr och illamående. Men något år senare gav jag det en ny chans, och med en fantastisk yogalärare, Janni Tschanz, på Kristinedals träningscenter i Gamlestaden i Göteborg. Hon var så lättsam och fick oss alltid att skratta lite varje gång, vilket var väldigt befriande i just yoga där det kan bli alltför allvarlig stämning ibland.

För mig betyder yogan en fristad där det inte finns någon prestation, när jag förstod att man inte skulle prestera. Jag hade ju dansat och pressat mig hårt psykiskt under flera år,  jag visste knappt hur man gjorde utan att man ska prestera. 

Yogan lär mig att acceptera det som är just nu och att vara rädd om min fina och härliga kropp.

 

En varm augustikväll nere vid sjön. Färingsö.
  
Våren 2016 kommer jag äntligen att påbörja det som jag så länge drömt om, att utbilda mig inom yoga och få leda andra. Första steget på resan blir en utbildning i Yinyoga, en mycket stillsam och meditativ yoga som fokuserar på bindväv och mindfulness. Utbildningen sker i januari på Yoga Kungsholmen och utbildare är AnneSophie Sjöblom. Jag ser verkligen fram emot att dyka ner i detta och lära mig massor med nya saker, men också få vända fokuset lite inåt under dessa kursdagar. Och troligtvis blir det ytterligare en utbildning i Poweryoga under våren, men det är inte klart ännu.

Ser fram emot att få erbjuda kurser och workshops i yoga kombinerat med dans och måbra-föreläsningar efter utbildningarna!

Var inte rädd för att sätta upp nya mål och drömmar, och njut av resan dit, och njut av när du väl kommer i mål! Kanske är det som du tidigare drömde om inte aktuellt längre, man förändras och det gör även ens mål och drömmar. Var inte rädd för att bryta upp gamla mönster och öppna nya dörrar, det är bara du som bestämmer över ditt härliga jag!

Må så gott alla! //Sofia

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s