Att njuta av att njuta

 

Min kära sambo i full färd med bakning av hemgjorda smördegsbullar.

Hur många gånger har man inte hört eller själv sagt på en middag, fika, tårtbuffé, kalas eller hotellfrukost att ”fyyyy så mätt jag är” ”det här skulle jag aldrig ätit” ”nu måste jag ut och springa ikväll” osv. Det här har jag grubblat mycket på…

Vad finns det för mening att njuta av något när man inte njuter?

Jag tror att mycket av detta är grunden till att många mår dåligt och känner ångest inför mat och ätande, att vi helt har missat att njuta på riktigt. Detta står det en hel del om i boken av Elin Borg – Mindful eating som jag nämnde som boktips igår.

Så nästa gång du står inför någonting njutbart, vad det än må vara, om du bestämmer dig för att njuta så gör det till fullo. Känn smakerna, konsistensen, njutningen helt fullt ut, och om du bestämmer dig för att unna dig så gör det.

Det finns ingen anledning att känna dåligt samvete när du gjort ett medvetet val att njuta.

Var snäll mot dig själv!

//Sofia

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s