Välkomna!

index

Efter lite knepande och knåpande så är nu hemsidan med tillhörande blogg uppe! Dock med lite finjusteringar kvar (som alltid eller hur?)

Jag som skriver heter Sofia Hillbom och är en naturälskare, livsnjutare trädgårdsnörd med stort intresse för yoga. Jag arbetar just nu som danslärare på Sala Kulturskola och är utbildad musikalartist vilket jag jobbat som både i Sverige och i Danmark. Sommaren 2015 blev jag diplomerad Kost- och Hälsocoach med inrikting MI (Motiverande Samtal) som samtalsmetod och den utbildningen blev ett nytt steg och en stor milstolpe för att kunna hjälpa andra till att må bättre och vara rädda om sig själva.

Förutom en bakgrund som hårt tränande dansare och musikalartist så har jag också en mer mörk bakgrund där jag under tonåren led av ätstörningar av och till under många års tid men som nu sedan några år är under kontroll. Jag hade nog det som är vanligast egentligen när det gäller ätstörningar, det syns egentligen inte så mycket utanpå men inuti är det kaos och mat betyder oftast ångest. Hjärnan spelar en ett spratt, ett spratt som kan vara riktigt tufft att stå emot. Men med stort stöd från nära och kära och en hel del funderande och trilskandes med min hjärna så har jag nu ätandet under kontroll och mitt nästa steg är att jag vill hjälpa andra i samma eller liknande situationer.

I den här bloggen tänkte jag mig att jag skulle dela med mig av tips och trix för, helt enkelt, mer välbefinnande. ”Jaha, ännu en hälsoblogg med chiafrön och gymbilder på dagens magruta…” kanske nu en del tänker. Nåja, ett och annat chiafrö kan det säkert bli men jag kan lova er att bespara mer från bara magar i selfieläge.

Jag hoppas på att kunna ställa en och annan fråga som kan ge en funderare, ett och annat tips i vardagen för att må lite bättre och framförallt att peppa dig till att ta ansvar för ditt eget liv på ditt sätt, ingen annans, hur svårt det än kan vara att värja sig från retuscherade underklädesbilder, ”den nya idiotsäkra bantningsmetoden”, att ”alla andra verkar ju ha det så lätt” m.m.

Hoppas att du tittar in här ibland!

Ha en fortsatt härlig kväll!

DSC_0535

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s