Affirmationer

DSC_7554
Foto: Nikola Stankovic, nikolastankovic.se

Att hamna i återkommande tankemönster är både vanligt och kan vara jobbigt, och framförallt kan det sänka ditt humör, din självkänsla, ditt självförtroende och din prestation.

För det blir faktiskt så som vi tänkt oss.

”Det här klarar jag aldrig.”

”De andra är säkert sjukt mycket bättre än mig”

”Varför skulle jag lyckas den här gången?”

”Jag är så missnöjd med min kropp.”

osv… Smaka på de här meningarna, hur känns det i kroppen om du säger detta till dig själv? Inte så speciellt härligt va?… Och faktum är att vi oftast, helt omedvetet, säger detta till oss själva, flera gånger per dag.

Men det finns ett sätt att hejda dessa destruktiva tankar, att faktiskt göra precis tvärtom! Det är nu kanske många som tänker ”men gud så fånigt, ska man hålla på och prata med sig själv i spegeln och hålla på??”. Ja, visst kan man prata med sin spegelbild, men det är kanske det svåraste och sista steget.

Skapa en affirmation efter hur du vill att det ska vara eller kännas! (Försök att undvika ordet inte, för det ordet kan inte hjärnan ta in riktigt, och det kommer då att bli motsatt effekt.)

Exempelvis:

”Jag duger precis just så som jag är”

”Jag gör det bästa jag kan i just den här stunden”

”Jag är härlig!”

”Jag njuter av att bara vara”

Använd sedan affirmationer så ofta du kan, ta et djupt andetag och säg den tyst i huvudet, viska den till dig själv och om du är riktigt våghalsig, säg den till din spegelbild och riv av ett stort leende!

Kategorin ”Dagens affirmation” kommer jag att använda som ett arkiv för affirmationer, både mina egna och (självklart med tillåtelse) andras.

 

Affirmera mera och ha det gott!// Sofia

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s